Eksklusivt (for barn og unge)

Dukketeater, musikkteater og danseforestillinger. Teaterhuset De Krakeling i Amsterdam har helt siden 1978 vært en eksklusiv scene for barn og unge mellom to og atten år. Dramatikken på huset tilbyr både klassiske (nederlandske og flamske) og nyskrevne tekster, og over førti tusen mennesker kommer på besøk hvert år.

– Vi mener det er viktig at barn får oppleve møter med teatret, og vi ønsker å gi dem en god opplevelse som både overrasker og gjør inntrykk. Noe de kan huske resten av livet. En slik opplevelse kan også åpne dører for flere teateropplevelser, og kanskje skape lyst til selv å jobbe med teater, forklarer Marleen Lamers ved De Krakeling til Q.

Hun mener teaterhuset er første stoppested for fremtidens teaterpublikum.
– I sitt aller første møte med teater er det viktig at barn har sitt helt eget sted. Et sted der de føler seg velkommen, og som tar barn på alvor, mener hun.

Kan barna selv være med å lage teater?
– Ja, Enkelte ganger. Stort sett er det unge profesjonelle teaterskuespillere som er med i forestillingene, men vi organiserer noen prosjekter der barn kan delta. Et av disse prosjektene kaller vi «Fra publikum til deltaker». Her kan barn selv lage en forestilling inspirert av noe de har sett i De Krakeling. Her får de hjelp av profesjonelle instruktører til både å skape og fremføre forestillingen, forklarer Lamers.

Krakeling

This entry was posted in Nettsak fra Q. Bookmark the permalink.

Comments are closed.